Шкідливі продукти харчування – задумайся, що ти їси

Те, що смачно, часто буває шкідливо – це ні для кого не секрет. Чому ж люди вперто купують шкідливі продукти харчування і їдять їх, наносячи шкоду здоров’ю, поступово запливаючи жиром і отруюючи організм зсередини? Що насправді містять такі популярні смакоту? Давайте розберемося.

«Чупа-чупси», «мейбони», солодкі пастилки і жувальні цукерки дуже шкідливі. Вони часто складаються з цукру і хімічних добавок, і все, що робить їх привабливими – це барвники і всілякі замінники. У шоколадних батончиках, настільки популярних у дітей та молоді, містяться ударна доза цукру, хімічні добавки та ГМО. Про природності і тим більше користі говорити не доводиться, а також дивувати, звідки з’являється жирна шкіра на обличчі і висип.

Не менш небезпечні картопляні та кукурудзяні чіпси – джерело величезної кількості жирів, вуглеводів, добавок і фарбників. У категорію шкідливі продукти харчування потрапляє і картопля фрі.

Солодкі газовані напої не тільки постачають в організм цукор і хімію, але і прискорюють процес їх засвоєння. Багатьом відомо, що «Кока-Колою» і «Спрайт» чудово відтирають іржу і накип. Чи це не привід задуматися? І чи є сенс втамовувати спрагу таким напоєм, після якого незабаром знову захочеться пити?

Ковбасні вироби – окрема тема. Приховані жири, ароматизатори і смакові добавки, а також «шедеври» генної інженерії використовуються в їх виробництві так широко, що в ковбасі та сосисках сьогодні міститься до 80% потенційно небезпечних речовин. А що міститься в жирному м’ясі холестерин наближає старість і виводить з ладу судини.

Майонез з усіма його консервантами і барвниками – незмінний інгредієнт гамбургерів і шаурми, улюблених багатьма. Єдиний спосіб максимально знизити шкоду – готувати домашній майонез. Величезний асортимент магазинних кетчупів, заправок і соусів дозволяє здорово заощаджувати час – але стає ще одним впевненим кроком назустріч хвороб і ожиріння.

Розчинні соки, супи, локшина і пюре швидкого приготування взагалі мало придатні для вживання в їжу. Тим же, хто «балує» себе надмірно солоними стравами, не варто дивуватися, якщо виникнуть проблеми зі здоров’ям – це закономірність.

Алкоголь, що вживається багатьма в досить великих кількостях – непримиренний противник вітамінів. Чи варто нагадувати про те, що він робить з внутрішніми органами!

Звикання до шкідливих продуктів, продумане спочатку тямущим виробниками, тільки посилює справу. І шкідливі продукти харчування, що містять отруйні речовини, не викликають належної реакції організму – він покірно приймає їх з усіма витікаючими наслідками. Вже не з’являються тривожні сигнали у вигляді висипки або запаморочення.

Відмова від грубої рослинної їжі на користь відварних продуктів також має свої наслідки, в тому числі і для апетиту, і для здорового почуття насичення. Що говорити про звичку багатьох городян перекушувати на бігу.

Чи варто так мучити свій організм, штовхаючи його до ожиріння, хвороб серця і травної системи і багатьом іншим неприємностей? Або все-таки краще продовжити собі життя і радість від неї за допомогою здорового харчування? Вирішувати вам.

Метки текущей записи:

,
 
Статья прочитана раз(a).
 

Еще из этой рубрики:

 

Останні Твіти

Loading

Архіви

Наші партнери

Читати нас

Звязок з нами

Наші контакти

Тел.      

Skype  

ICQ