Як визначити якість рослинного масла

Головні якісні показники: запах, вміст, колір, виробник, ціна.

Масло, можна отримати з якого завгодно рослини, але чим дрібніше сировину і чим рідше його можна знайти в природі, тим дорожче буде коштувати продукт. Це так само має відношення до елітних олив: гарбузова, кедрова, кунжутну, лляне. Одне з кращих вважається олія холодного віджиму, на етикетці якого зазначено «100% нерафінована олія». Але є безчесні виробники, які вказуючи на етикетці подібну інформацію, розливають по пляшках дешеве, рафінована соняшникова олія, додаючи в нього кілька крапель дорогого арахісового, кедрового або гарбузового масла.

Купуючи дороге рослинне масло, вибирайте розлите по скляних пляшках, в них масло краще зберігає свої корисні якості. Зберігайте масло в холодильнику і вживайте в сирому вигляді, щоб взяти максимум корисних компонентів. Калорійність у всіх рідкісних видів масла: виноградного, арахісового, гарбузового, кедрового, кунжутного, лляного, рисового, приблизно така ж, як у оливкового близько 900 ккал на 100 г. Якісні масла коштують не дешево, а розбавлений фальсифікат, продають в два або три рази дешевше. Також неодмінно розгляньте консистенцію: якісне масло густе, тягучі залишає жирні масляні смужки на стінках пляшки. Ще один показник натуральності продукту – осад на дні, якщо він відсутній, значить перед вами дешеве рафінована соняшникова олія. Оцініть колір масла – світле, блякле вміст так само каже що перед вами підробка, оскільки всі справжні рослинні масла мають темні, насичені кольори – коричневий, темно – жовтий, жовтий, зелений.

 
Статья прочитана раз(a).
 

Еще из этой рубрики:

 

Останні Твіти

Loading

Архіви

Наші партнери

Читати нас

Звязок з нами

Наші контакти

Тел.      

Skype  

ICQ